Prof. Dr. M. Fahrettin Kırzıoğlu, Prof. Dr. Reşat Genç ve Prof. Dr. Abdurrahman Güzel’in İsimleri, Gazi Eğitim Fakültesi Seminer Salonlarına Verildi
13 Şubat 2024 | 08:12

Ülkemize ve Üniversitemize yaptıkları çok değerli bilimsel katkılar dolayısıyla Gazi Eğitim Fakültesi emekli öğretim üyeleri Prof. Dr. M. Fahrettin Kırzıoğlu, Prof. Dr. Reşat Genç ve Prof. Dr. Abdurrahman Güzel’in isimleri, Gazi Eğitim Fakültesi Bosna Binası 6. Kat Seminer Salonlarına düzenlenen törenle verildi.

Programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Prof. Dr. Reşat Genç, Prof. Dr. Abdurrahman Güzel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fazlı Polat ile Prof. Dr. Yücel Gelişli, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Serkan Koşar ve Prof. Dr. Yasin Ünsal, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Çakmak, akademik ve idari personel katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, düzenlenen etkinlikle emekli hocalarımıza bir vefa örneği gösterildiğini anlattı. Kendisinin de Gazi Eğitim Fakültesi mezunu ve mensubu olduğu bilgisini veren Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, öğrencilik yıllarda fakültede üç profesörün bulunduğunu aktardı. Bu hocaların Prof. Dr. M. Fahrettin Kırzıoğlu, Prof. Dr. Reşat Genç ve Prof. Dr. Abdurrahman Güzel olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bugün bu üç hocamıza vefamızı gösteriyoruz. Yönetim olarak büyüklerimize, bizlere katkı sağlayanlara vefa gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu vesile ile bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Reşat Genç ise, dünyanın en değerli şeylerinden birinin hatırlanmak olduğunu söyleyerek, kendisinin de Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız öncülüğünde hatırlandığını dile getirdi. Prof. Dr. Abdurrahman Güzel ile uzun yıllar çalıştıklarını kaydeden Prof. Dr. Reşat Genç, Prof. Dr. M. Fahrettin Kırzıoğlu ile de asistanlık yıllarında tanıştığını vurguladı. Konuşmasında çok duygulanan Prof. Dr. Reşat Genç, başta Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız olmak üzere programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Programa yurt dışında olduğu için online olarak katılan Prof. Dr. Abdurrahman Güzel ise, Gazi Üniversitesine 1982 yılında geldiğini ve Gazi Eğitim Fakültesine 1985 yılında profesör olarak atandığını söyledi. Üniversitede birçok ilklere imza attıklarının altını çizen Prof. Dr. Abdurrahman Güzel, “Umarım bu yaptıklarımızın katkıları daha da fazla olur” dedi. Gösterilen vefanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Prof. Dr. Abdurrahman Güzel, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Prof. Dr. Mustafa Safran ise, “Vefa bizim için yazın gölgesinden istifade ettiğimiz ağacı, kışın ziyaret etmektir” diyerek sözlerine başladı. Seminer salonlarına isimleri verilen hocaları öğrencilik yıllarında tanıdığı bilgisini veren Prof. Dr. Mustafa Safran, “Hocalarımıza bizlere verdikleri katkılar dolayısıyla teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalar sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve beraberindekiler kurdele kesimi sonrası salonları gezdiler. Etkinlik, çekilen fotoğraflar sonrası sona erdi.

-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1

 

 

background image