“Prof. Dr. Mehmet Fahrettin Kırzıoğlu'nu Anma Paneli” Gerçekleştirildi
13 Şubat 2024 | 08:07

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) tarafından , “Prof. Dr. Mehmet Fahrettin Kırzıoğlu'nu Anma Paneli” geniş bir katılım ile düzenlendi.

Çevrim içi olarak yapılan programın moderatörlüğünü ATAUM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Çakmak Üstlenirken, etkinlikte panelist olarak Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran ve Gazi Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yakıcı yer aldı.

Programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yanı sıra, öğretim üyeleri, akademisyenler, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Merhum Prof. Dr. Mehmet Fahrettin Kırzıoğlu, Gazi Eğitim Fakültesi’nin akademik geçmişinde iz bırakan çok kıymetli hocalarımızdan biridir. 1917 yılında serhat vilayetimiz Kars’ta dünyaya gelen Kırzıoğlu, ilk ve ortaokul öğrenimini tamamladıktan sonra, 1931 yılında lise öğrenimi için Erzurum’a gitmek zorunda kalmıştır” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “Şimdi rektörü olarak hizmet etme mutluluğunu yaşadığım Üniversitemin temelini oluşturan Gazi Eğitim Fakültesi’ne, erken fakülte yıllarında engin bilgi ve birikimiyle çok kıymetli katkı sağlayan merhum Mehmet Fahrettin Kırzıoğlu hoca için böyle bir anma programı ve kurumumuzda onun adını kalıcı hale getirme kararımızla, geç de olsa kendisine olan vefa borcumuzu ifa etme fırsatı oluşturduğu kanaatindeyim.”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın açılış konuşması sonrası Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran, “M. Fahrettin Kırzıoğlu’nun Tarihçiliği” adlı sunumunu, Gazi Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yakıcı ise “M. Fahrettin Kırzıoğlu’nun Akademisyenliği” adlı sunumunu yaptı.

Açılışta söz alan Prof. Dr. Mehmet Fahrettin Kırzıoğlu’nun oğlu Prof. Dr. Ilgar Kırzıoğlu ise, babası Prof. Dr. Mehmet Fahrettin Kırzıoğlu ile ilgili anılarını anlattı. Babasının adının Gazi Eğitim Fakültesinde bir seminer salonuna verilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğinin üzerinde duran Prof. Dr. Ilgar Kırzıoğlu, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

-1-1-1-1-1-1

background image