İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Konferansı Kahramankazan Fatih Ortaokulu'nda Düzenlendi.
16 Mart 2023 | 10:30

 Milli Marşımız,Milli Ruhumuz sunumu için  TIKLAYINIZ.

 Gazi Üniversitesi “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi” (ATAUM), Kahramankazan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih Ortaokulu Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen İstiklal Marşı’nın kabulunun yıldönümünü kutlamak amacıyla düzenlenen etkinliğimiz 16 Mart 2023 Perşembe günü, 10:30-12:00 saatleri arasında Kahramankazan Fatih Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğe Gazi Üniversitesi’ni temsilen ATAUM müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali ÇAKMAK ve ATAUM müdür yardımcısı Doç. Dr. Osman SABANCI katılmıştır. Paydaş kurumlar adına ise, Kahramankazan ilçe milli eğitim şube müdürleri Coşkun SEVİNÇ ve Davud ZENGİN, Kahramankazan Fatih Ortaokulu müdürü Tarık SEZER, okul müdür yardımcıları, okul öğretmenleri, okul öğrencileri ve basın mensupları katılmıştır.

Etkinlik programı planlandığı gibi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamış, Fatih Ortaokulu Müdürü Tarık SEZER ve üniversitemiz “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi” ATAUM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali ÇAKMAK’ın yaptığı açış konuşmaları ile devam etmiştir.

Konuşmacı olarak merkezimiz öğretim görevlilerinden Eren EROĞLU “ Milli Marşımız, Milli Ruhumuz” başlıklı sunumunda İstiklal Marşı’mızın yazılış süreci ve dünyadaki diğer ülkelerin milli marşları ile ilgili bilgilendirici bir sunum yapmıştır. Eren EROĞLU konuşmasında; İstiklal Marşı’mızın 1924-1930 yılları arasında kabul görmüş Ali Rıfat ÇAĞATAY tarafından bestelenmiş önceki halinin yanı sıra, Osmanlı tarihindeki diğer marşların örneklerini de dinleyiciler ile paylaşmıştır. Milli marş kavramı ile milet olmak arasında ilişki vurgulanmış ve İstiklal Marşı’mızın yazıldığı dönemin tarihsel arka planı ortaokul öğrencilerinin yaş grubu düzeyine uygun bir içerik ile açıklanmıştır. Konuşmasında Eren EROĞLU, İstiklal Marşı’mızın sözlerini kaleme alan Mehmet Akif ERSOY’un hayatına ve tarihsel süreçteki yerine de değinmiştir.

Katılımcıların büyük bir dikkat ile dinlediği sunum bittikten sonra öğrenciler tarafından yöneltilen sorular cevaplanmış ve program plaket takdimi ile tamamlanmıştır.

17-03-2023

17-03-2023

17-03-2023

17-03-2023

 

Çanakkale-1 Çanakkale-1 Çanakkale-1 Çanakkale-1 Çanakkale-1 Çanakkale-1 ça-1 ça-1 ça-1 ça-1 ça-1
background image