GAZİ ATASINI ANDI
10 Kasım 2021 | 14:00

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİ VE ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN

VEFATININ 83. SENE-İ DEVRİYESİNDE HÜZÜNLE ANILDI

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yıldönümü dolayısıyla Gazi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ’nin (ATAUM) organizasyonu ile Üniversitemizde, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” etkinliği her yıl olduğu gibi geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Buluç, Prof. Dr. Fazlı Polat, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Üniversitemiz Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat Genç, Eğitim-Öğretim ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu, ATAUM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Çakmak, Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Genel Sekreter Hasan Kaleli, Genel Sekreter Yardımcıları Öğr. Gör. Ragıp Akyürek, Raşit Yıldırım, dekanlar, müdürler, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Beşevler Yerleşkesinde bulunan Atatürk ve Gençlik Anıtına çelenk konulması ile başlayan anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bugün hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan eşsiz devlet adamı, büyük komutan, başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 83. yılında, onu sevgi ve saygıyla anmak üzere toplanmış bulunmaktayız” dedi.

Üniversitemizin, ismini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığına işaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bu tarihi binamızda onun hayallerindeki gençliğin iyi yetişebilmesi için çalışıyoruz.  O’nun hedeflediği gelişmiş, çağdaş ve güçlü Türkiye için çalışkan, dürüst, ahlaklı ve vatanını seven bireyler yetiştiriyoruz.  “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir” diyen Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de aramızdan ayrılmıştır ancak onun fikirleri,  idealleri ve düşünceleri yaşamakta ve yaşamaya da devam edecektir” diye konuştu.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı boyunca genç nesillere önem verdiğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasının şöyle noktaladı: “Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu yeni Türk devletini ve cumhuriyeti koruma ve ilelebet payidar kılma görevini gençlere vermiş, gençleri de “Öğretmenler! yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek öğretmenlere emanet etmiştir. Cumhuriyetin genç, aydın ve dinamik öğretmenlerini yetiştirmek üzere bizzat onun talimatıyla 1926 yılında kurulan Gazi Eğitim Fakültesi’nin ve Gazi Üniversitesinin mensubu olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Ben sözlerime son verirken, bu anlamlı günde bizlerle birlikte olma nezaketini gösteren ve bu ulu çınara büyük hizmetleri ve emeği geçmiş olan değerli hocamız Prof. Dr. Reşat Genç’e ve programı düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunarım.”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın açılış konuşmasının ardından Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları Arş. Gör. Derya Aydın, Arş. Gör. Sinem Arıcı, Arş. Gör. Senim Çemberci ve Öğr. Gör. Itır Eskioğlu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdiler.

Konserin ardından ise Üniversitemiz Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat Genç, “Atatürk ve Eğitim” konulu konferansı verdi. Sözlerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyeti intikal edişinin 83. yılında büyük minnet ve rahmetle andığını dile getirerek başlayan Prof. Dr. Reşat Genç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz bir devlet adamı olduğunu söyledi.

Her milletin kahramanları olabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Reşat Genç, Mustafa Kemal Atatürk’ün birçok özelliği bir arada barındıran ender şahsiyetlerden biri olduğunun altını çizdi. Milli benliğini bulamayan milletlerin diğer milletlere av olmaktan kurtulamayacağını kaydeden Prof. Dr. Reşat Genç, konuşmasını şöyle tamamladı: “Eğitim başta olmak üzere Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı ve yapma istediği şeylerin temelinde hem milli benlik ve çağdaş uygarlığın var olduğunu görmemiz gereklidir. Bu özel güne beni davet ettiğiniz için teşekkür ederim.”

Anma günü etkinliği soru-cevap bölümünün ardından sona erdi

-1-1-1-1-1-1-1

background image