Merkezimizin İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile İlgili Yaptığı Etkinlikler/Faaliyetler
10 Ekim 2017 | 21:00

- 12 Mart 2010 tarihinde İstiklal Marşının kabul edilişinin 89. yılı münasebetiyle merkezimiz tarafından bir panel düzenlenmiştir. Panele konuşmacı olarak Eski Kültür Bakanı Agah Oktay Güner, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ülkü Gürsoy konuşmacı olarak katılmışlardır. Oturum Başkanlığını Merkez Müdürü Prof. Dr. Hale Şıvgın yapmıştır. Panelin açılış konuşmaları ise T.B.M.M. Başkan vekili Sadık Yakut, Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Orhan Arslan, ve Öğrenci konseyi Başkanı tarafından yapılmıştır. Ayrıca Gazi Vakfı Kolejinin İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında 1. olan öğrenciler İstiklal Marşını okumuşlar, Burhan Taştepe ise Mehmet Akif’in “Çanakkale Şehitleri” isimli şiirini okuyarak büyük bir coşku yaratmıştır. Panele büyük bir ilgi gösterilmiştir.

 

- Merkez Müdürü Prof. Dr. Hale Şıvgın 12 Mart 2010 sabah saat 08.30’da SES TV’de Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın Kabulünün 89. yılı münasebetiyle bir programa katılmış ve konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuş, aynı gün öğleden sonra Gazi Üniversitesi’nde yapılacak olan panelin duyurusunu da yapmıştır.

 

- 15 Mart 2011 saat 14.00’te Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Salonunda İstiklal Marşının Kabulünün 90. Yılı münasebetiyle Ankara Türk Ocağı ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlenmiştir. Mehmet Akif’le ilgili bir sinevizyon gösterisi yapılmış, öğrenciler Mehmet Akif’in Çanakkale Şehitleri şiirini okumuş ve Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun’un başkanlık yaptığı Prof. Dr. Hale Şıvgın ve Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat’ın konuşmacı olarak katıldığı bir panel gerçekleştirilmiştir. Programa katılım yoğun olup coşkuyla kutlanmıştır.

 

- Merkez Müdürü Prof. Dr. Hale Şıvgın 27 Aralık 2011 ‘de TRT Ankara Radyosu Gündem Programında Atatürk’ün Ankara’ya Gelişi ve Mehmet Akif Ersoy’un 75. ölüm yılı münasebetiyle düzenlenen programa konuşmacı olarak katılmış ve 20 dakikalık bir konuşma yapmıştır.

 

- 12 Mart 2012’de İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 91. yıldönümü münasebetiyle Merkezimiz ve TBMM Başkanlığı işbirliği ile bir panel düzenlenmiştir. Bu panelde TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam açış konuşması yapmış Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan ise oturum başkanlığı yapmıştır. Merkez Müdürü Prof. Dr. Hale Şıvgın “Mehmet Akif ’in Milli Mücadeledeki Rolü” konulu bir konuşma yapmıştır.

 

- Merkezimiz 12 Mart 2014 Çarşamba günü saat 14.00’te Gazi Konser Salonunda “İstiklal Marşı’nın 1. B.M.M’de Kabul Edilişinin 93. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programı düzenlemiştir. Program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve sinevizyon gösterisiyle başlamıştır. T.B.M.M. Başkanvekili Sadık Yakut’un açılış konuşmasını takiben Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Hale Şıvgın’ın oturum başkanlığı yaptığı panele geçilmiştir. Panelde Dr. Nasrullah Uzman “Mehmet Akif’in Milli Mücadeledeki Rolü”, Prof. Dr. Ali Yakıcı “ İstiklal Marşı’nın Kabulü ve İstiklal Marşı’nın Tahlili”, Doç. Dr. Mehmet Ünal ise “Mehmet Akif’in Edebi Yönü” isimli bildirilerini sunmuşlardır. Yoğun bir öğrenci katılımının olduğu programa Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber de katılmıştır.

background image