İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıldönümü nedeniyle üniversitemizde, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi’miz tarafından “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif” konulu panel düzenlenmiştir. Panelde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un manevi önderliği, İstiklal Marşı’nın kabul ediliş süreci, bir mütefekkir oluşu ve şiirinde ön plana çıkan özellikleri konuşulmuştur.

Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Salonunda ve sunumu Yrd. Doç. Dr. Merve Şıvgın’ın yaptığı panele, açılış konuşmasını Milli Eğitim Eski Bakanı Sn. Hasan Celal Güzel yapmış, ardından İstiklal Marşı’nın kabulüne ilişkin kısa bir belgeselin sinevizyon gösterimi yapılmıştır.

Merkezimizin müdürü Prof. Dr. Hale ŞIVGIN, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Yakıcı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Tüzer konuşmacı olarak katılmıştır. Ayrıca Gazi Koleji 6/C Sınıfı Öğrencilerinden Arda Budak tarafından Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri okunmuştur.

Panelde, oturum başkanı, Prof. Dr. Hale Şıvgın tarafından “Milli Mücadelenin Manevi Önderi Mehmet Akif” isimli bildiri, Prof. Dr. Ali Yakıcı tarafından “İstiklal Marşı’nın Kabul Ediliş Süreci” isimli bildiri ve Doç. Dr. İbrahim Tüzer tarafından da “Bir Mütefekkir, Bir Şair, Bir insan: Mehmet Akif ve Sanatı” isimli bildiriler sunulmuştur.