Merkezimizin 2020 Yılı Faaliyetleri
13 Kasım 2020 | 21:00

 

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

2020 YILI FAALİYETLERİ

 

  1. 29 Ocak 2020’de Azerbaycan Medeniyet Gazetesinde “ Türk Tarihinin Görkemli Şahsiyetlerine Ortak Noktadan Bakmak Lazımdır” konusunda Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Selma Yel ile röportaj yapılmıştır.

 

  1. 7- 8 Mart 2020’de Gazi Üniversitesi “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 100. Yılı Anısına Gazi Üniversitesi Bisiklet Topluluğu ile Üniversiteler Arası Yol Bisikleti Kupası Yarışı” düzenlenmiştir. 7 Mart Cumartesi günü takım kaptanları toplantısı ile başlayan etkinlik, ilk gün katılımcıların Anıtkabir, 1. Meclis ve 2. Meclis gezileri ile devam etmiştir. 8 Mart Pazar günü 10.30’da başlayan yarışmalar 16.30’da Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü Rektörlük binası önünde yapılan ödül töreni ile sonlanmıştır. Erkek bireysel yarışma sonucunda Efe Egemen ŞEN (İstanbul Teknik Üniversitesi) birinci olurken, Gazi Üniversitesi öğrencimiz Mustafa Taylan ÖNAL beşinci olmuştur. Kadın bireysel yarış sonucunda Deniz ÇAKIR  (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) birinci olmuştur. Erkek takımında İstanbul Teknik Üniversitesi, kadın takımında Orta Doğu Teknik Üniversitesi birinci olmuşlardır. Üniversitemiz, erkek ve kadın takım yarışmalarının ikisinde de üçüncülük almıştır.

     

  1. 11-14 Mart 2020 tarihlerinde Edirne’de Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığınca Trakya Üniversitesi Rektörlüğü ev sahipliğinde  “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 100. Yılı: Osmanlıdan Cumhuriyet’e Türkiye’de Demokrasi” konulu uluslararası sempozyumda Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdür V. Prof. Dr. Selma Yel “1.TBMM’de Önemli Bir Karakter: Dersim Mebusu Diyap Aga” konulu bildiriyi sunmuştur.

 

  1. 22 Nisan 2020’de TRT Radyo-1 “Demokrasi Yolunda Bir Asır Programına” Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selma YEL konuk olarak katılmıştır.

 

  1. 23 Nisan 1923 anma programında TRT Haber Özel’de canlı yayın konuğu olarak Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Merkez Müdürü Prof. Dr. Selma Yel  “Savaşlar Tarihinin Görünmeyen Kısımları; Salgın Hastalıklar ” konulu konuşma yapmıştır.

 

 

  1. 17 Haziran 2020 TRT Radyo-1 “Demokrasi Yolunda Bir Asır Programına” Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selma YEL katılmıştır.

 

  1. 16 Temmuz 2020’de saat:9.45’te Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Salonunda “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Programı” düzenlenmiştir. Programa şehit Yakınları Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonunca (ŞEGAFED) Başkan Vekili Salih Çetin,  Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Selma Yel katılmıştır. Prof. Dr. Selma Yel “15 Temmuz ve Tarihsel Arka Planı” başlıklı konuşmayı yapmıştır. ”15 Temmuzda Yaşananlar” Minyatür Sergisi açılışı yapılmıştır.

 

  1. 22 Temmuz 2020’de İstanbul Aydın Üniversitesinde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selma Yel “ 21. Yüzyılda Atatürk’ü Anlamak” konulu çevrimiçi konferans vermiştir.

 

  1. 15 Ağustos 2020’de TRT Radyo Turna Teli programında “Azerbaycan” konulu söyleşiye Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selma Yel katılmıştır.

 

  1. 26 Ağustos 2020 TRT Haberde programında  “Türklerin Zafer Ayı Ağustos” canlı yayın programına Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Selma Yel katılmıştır.

 

 

  1. 12 Eylül 2020’ tarihinde OMEG, TARİHDAŞ Milletler ve Topluluklar Derneği ve Gazi Üniversitesi ATAUM işbirliği ile Ankara’da "Libya-Türkiye İlişkileri Işığında Libya Köroğlu Türkleri-Tarihi Kökler ve Gelecek" Uluslararası Sempozyumu düzenlenmiştir.
  1. 4 Ekim 2020’de Kanal 5’te Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selma Yel, canlı yayın konuğu olarak “Karabağ’ın Dünü Bugünü Yarını” konulu panele canlı yayın konuğu olarak katılmıştır.

 

  1. 7 Ekim 2020 Saat:14.15’te Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Salonunda Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezinin düzenlediği “Karabağ’ın Dünü Bugünü ve Yarını” konulu panel ile “Kederi Kederim, Sevinci Sevincim Azerbaycan” adlı fotoğraflarla şiir sergisinin açılışı gerçekleştirilmiştir. Oturum Başkanlığını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yaptığı panele Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ve Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selma Yel konuşmacı olarak katılmıştır.

 

  1. 19 Ekim 2020’de Azerbaycan AzTV de “ Sevr Mukavelesi” konulu belgesele Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Selma YEL konuşmacı olarak katılmıştır.

 

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Selma YEL 22 - 23 Ekim 2020’de Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi VI. Uluslararası Ahilik Sempozyumunda “21 yy Ahilik ve Maraş esnafı Konulu”  konulu tebliğini sunmuştur. 

 

  1. 23 Ekim 2020 TRT Radyo Turna Teli programında “Azerbaycan ve İslam Ordusu” konulu söyleşiye Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selma Yel katılmıştır.

 

  1. 29 Ekim 2020 saat: 21.00 ‘de TRT Haber’de “Cumhuriyetin 97’nci Yıl dönümü” konulu ve günün anlam ve önemini belirten programda Merkez Müdürü Prof. Dr. Selma Yel canlı yayın konuğu olarak katılmıştır

 

 

  1. 6 Kasım 2020 saat:15.00’te İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü tarafından “Yakın Dönem Türkiye Söyleşileri – 44: Düşünceden Pratiğe Cumhuriyet ve Atatürk” söyleşi dizisine Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selma YEL çevrimiçi konuşmacı olarak katılmıştır.

 

  1. 10 Kasım 2020’de CNN Türk’te Canlı Yayında Saat 10.00’da “Ulu Önder Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 82. Yılı” konulu ve günün anlam ve önemini belirten yayına Anıtkabir’den yapılan canlı yayına Merkez Müdürü Prof. Dr. Selma Yel konuk olarak katılmıştır.

 

  1. 10 Kasım 2020’de Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi  Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Nihan Erol Şahin, TRT Haber Radyo  “Ulu Önder Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 82. Yılı ”programına konuk olarak katılmıştır.

 

  1. 10 Kasım 2020 Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin binası önünde Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız’ın katılımı ile Atatürk’ü Anma Programı düzenlenmiştir.

 

  1. 10 Kasım 2020 saat:20.00 ‘de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından düzenlenen “Düşünceden Pratiğe Atatürk'ü Anlamak ”konulu çevrimiçi konferansa Merkez Müdürü Prof. Dr. Selma Yel konuşmacı olarak katılmıştır.

 

  1. 10 Kasım 2020’de saat:14.30’da Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından yapılan “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programına”  Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selma YEL “Düşünceden Pratiğe Atatürk’ü Anlamak” başlıklı konuşmasıyla katılmıştır.

 

  1. 10 Kasım 2020 ‘de Global Haber’de Atatürk’ü Anma programı kapsamında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selma YEL Atatürk ve Kadın Hakları ile ilgili bilgi vermiştir.

 

  1. 13 Kasım 2020’de TRT Radyo Turna Teli programında “Azerbaycan” konulu söyleşiye Merkez Müdürü Prof. Dr. Selma Yel katılmıştır.

 

  1. 1 Aralık 2020 tarihinde Ahmet Yesevi Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsünde Kazakistan’ın “1 Aralık Kurucu Cumhurbaşkanı Günü” vesilesiyle çevrimiçi düzenlenen panelde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selma YEL, “21 Yüzyılda Hazar Havzasının Önemi” Konulu Bildiri sunmuştur.

 

  1. 17 Aralık 2020’de TRT Radyo-1 Demokrasi Yolunda Bir Asır Programında “Son Osmanlı Mebusan Meclisinin Açılışına Giden Süreç ve Meclisin Açılışı” konulu söyleşiye Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selma YEL katılmıştır.

 

 

 

 

 

 

background image