GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN, “CUMHURİYETİN 96. YILI”NDA DEVLET MEZARLIĞI ZİYÂRETİ - ATAUM - Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi
GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN, “CUMHURİYETİN 96. YILI”NDA DEVLET MEZARLIĞI ZİYÂRETİ
30 Ekim 2019 16:38
GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN,
“CUMHURİYETİN 96. YILI”NDA
DEVLET MEZARLIĞI ZİYÂRETİ

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Nutuk’ta ifade ettiği;
“Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz…
Türk milletinin karakterine ve adaletine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.
Türkiye Cumhuriyeti, mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır…” sözleri,
Kadim, köklü ve zengin bir geçmişe sahip olan Türk Milleti’nin “bir daha yanmamak üzere” Zümrüd-ü Anka misali küllerinden doğuşunu ve yeniden bir “cihan devleti” oluşunu, dayanakları ile izah ve ilan etmektedir.
Tüm mensuplarıyla birlikte bu hakikate inanan ve sarılan Gazi Üniversitesi, 96. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizi, Rektör Prof. Dr. İbrahim USLAN’ın himâyelerinde ve Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) Müdürü Prof. Dr. Selma YEL’in rehberliğinde “Devlet Mezarlığı”nda yatan millî mücadele kahramanlarının kabirlerini ziyaret ve duâda bulunmak üzere; “Bisiklet Turu” etkinliği ile “İstiklâl Savaşı Komutanlarını Anma Töreni” düzenledi.
Büyük bir coşku ve minnet duyguları içinde gerçekleşen etkinliğe, Gazi Üniversitesi hocaları ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.
Katılımcılarda, millî şuurla; geçmiş, bugün ve gelecek arasındaki bağın, vefâ, bilgi ve saygıyla hayata geçirildiği program sonunda, özellikle öğrencilerin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve varlığının pâyidar kılınması noktasında yüksek düzeyde bilinç ve farkındalık kazandığı gözlemlendi.