GAZİ ATASINI ANDI
11 Kasım 2020 | 10:16

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıldönümü dolayısıyla Gazi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ’nin (ATAUM) organizasyonu ile Üniversitemizde anma töreni gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Buluç, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, fakülte dekanları, enstitü müdürleri, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan tören saat 9’u 5 geçeden itibaren saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Prof. Dr. Musa Yıldız, törende yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle, saygıyla ve minnetle andıklarını söyledi. Her yıl 10 Kasım’da aynı hüznü yaşadıklarını belirten Musa Yıldız, “Önemli olan büyüklerimizi anarken onların düşüncelerini, onların fikirlerini yaşatabilmektir. Onların fikirlerini yaşatabilmek için de böyle bir eğitim kurumu bize emanet edildi. Bu eğitim kurumunun kıymetini bilmeliyiz. İnşallah, değerli hocalarımız olarak, öğrencilerimiz olarak O’nun düşüncelerine, fikirlerine bundan sonra daha çok sahip çıkarız. O’na layık bir üniversite oluruz. Ben katılımınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”
background image