GAZİ ATASINI ANDI
13 Kasım 2019 | 09:05

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİ VE ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN

VEFATININ 81. SENE-İ DEVRİYESİNDE HÜZÜNLE ANILDI

 

Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATAÜRK, vefatının 81. sene-i devriyesinde Gazi Üniversitesi Akademisyenleri ve öğrencileri tarafında saygı ve özlemle anıldı.

Gazi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ’nin (ATAUM) organizasyonu ile Gazi Üniversitesi Hocaları ve öğrencileri, 10 Kasım 2019 Pazar günü saat 8:45’te Rektörlük Binası önündeki Atatürk Heykeli önünde bir araya geldi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nizami AKTÜRK’ün Atatürk Heykeline çelenk koymasının ardından, saatlerin 9.05’i göstermesiyle saygı duruşunda bulunuldu ve ardından tek yürek olarak İstiklal Marşı söylendi.

Törenin ardından, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’nün destekleri ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim – İş Eğitim Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Alev ÇAKMAKLI DURU ve Prof. Dr. Osman ÇAYDERE’nin gayretleri ile yenilenen C Blok önündeki Atatürk Büstü’nün açılışı yapıldı. Ardından Atatürk’ün nadir bilinen fotoğraflarının farklı formlarda dizaynlarından oluşan ve öğrenciler tarafından hazırlanan sergi gezildi.

Törene katılan öğrencilere ikramın ardından, Gazi Üniversitesi Profesyonel Bisiklet Grubu öğrencileri Anıtkabir’e uğurlandı ve tören sona erdi.

 

background image