Editörden

Gazi Akademik Bakış Dergisinin değerli okuyucuları; dergimizin 2012 Kış sayısıyla yeniden karşınızda olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dergimiz yayınına hız kesmeden günden güne gelişerek devam ediyor.

Dergimizin 11. Sayısında 14 makale ve bir de çeviri bulunmaktadır. Makalelerin 8’i tarih, 6’sı uluslararası ilişkiler alanındandır. Dergimize gönderilen yazıların nitelik ve niceliğinde günden güne gözlemlenen artışta en büyük pay şüphesiz dergimize makale gönderen akademisyenlerindir. Ancak hakem heyetindeki çeşitliliği ve konunun tam uzmanı hakemlerin seçilmesi ve bu hakemlerin büyük titizlikle inceleme yapmalarını da unutmamak gerekir. Kendilerine bu titizlikten dolayı teşekkür ederiz.
Dergimiz şu anda 7 uluslararası ve 2 ulusal veri tabanı tarafından indekslenmektedir. Hedefimiz bu konuda en ileriye gitmek, dünyadaki emsallerinin en iyi örneklerinden birisi olmaktır. Bu konuda gerekli girişimleri yapmaktayız.

Dergimiz çok üst seviyede bir okuyucu kitlesi oluşturmuştur. Bunu devam ettirmek için tüm dergi ekibiyle her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Ülkemizde bilimsel yayıncılığın önemine inanmış bir dergi ekibi olarak siz değerli okuyucularımızın yeni yılını kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyoruz. 2013 yaz sayımızda buluşmak umuduyla en derin saygılarımızı sunarız.

Editörler Heyeti

background image